Link til offisielle NPT Review Conference

Link til FN - NPT Review Conference

"A world free of nuclear weapons would be a global public good of the highest order."
United Nations Secretary-General Ban Ki-moon in his address to the East-West Institute 24 October 2008

torsdag 6. mai 2010

D(v)alende tempo


I dag markerte et tydelig skille i konferansens løp. NGO fraksjonen var mer enn halvert i forhold til tidligere i uken, og det var siste dag med “Government Statements” for delegatene. Fra i morgen begynner arbeidet i de faste komiteene, der Norge holder til i den første komiteen, som arbeider med ikke-spredning, nedrustning og fred og sikkerhet. Ganske bredt nedslagsfelt altså.

Flesteparten av vår delegasjon reiste også hjem i dag, så nå er kun Stine, Ole K, Preben Marcussen (fra Norges Røde Kors) og jeg tilbake. Vi har hatt en MEGET rolig dag.

På morgenen var jeg på USAs ”Government Briefing”. Der ble artig nok uttrykket ”forward-looking nuclear agenda” brukt opptil flere ganger, det samme som Gry Larsen brukte i sitt innlegg. Da vi tok opp med Gry i går at vi heller hadde sett at hun hadde sagt ”action plan” førte dette til forvirring, for hun var selv overbevist om at det var dette hun hadde sagt. Høres unektelig ut som om noen har fått endret språket etter eget ønske i siste liten.

Ellers var Stine og jeg på MPI styremøte, og Stine på et møte om NATO, har ikke fått hørt om hva som kom ut av det. I morgen er det møte om ICAN med Jody Williams fra Landmine kampanjen, co-sponset av Norge. Det kan i hvert fall leses som en indirekte støtte til konvensjon!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar